Община Долна Mитрополия
Потърсете в сайта
Предстоящи събития
Местни и инициативни
Овцеферма ЗП Денислав Нинов
12.03.2021


На гости сме в овцефермата на Денислав Нинов в град Тръстеник, община Долна Митрополия и нямаме търпение да ви покажем агънцата в стопанството.
Денислав е член на Управителния съвет на нашето Сдружение и е регистриран земеделски производител от около три години.
Днес стадото му се състои от 305 овце и 11 коча. Овцете са от породата Синтетична популация българска млечна, която е широкоразпространена порода, отглеждана основно за производство на мляко, но така също и за вълна и месо. За това, че Денислав подобрява стадото си с тази порода, той получава и по-висока субсидия за отглеждане на животните.
Агънцата от породата са пухкаво бели, а някои имат черни петна. Новородените се отглеждат в обща кошара с майките си, а когато поотраснат се преместват в „детската“ кошара. Лично се убедихме колко жизнени и любопитни са малките агънца.
Денислав се старае да произвежда сам почти изцяло необходимата му храна за животните, затова отглежда царевица, слънчоглед и люцерна за фураж.
Работата в стопанството е много и затова в грижите за животните, в доенето, в производството на сирене се включва цялото семейство. А сиренето, което произвеждат е най-вкусното овче сирене, което някога сме опитвали.
ЗП Денислав Нинов

телефон за контакт: +359 899 161505